Belépés
vegyes savanyúság !
...
felöntőléhez:
350 Ecet
350 g cukrot
2 l víz
8-10 szemes bors
1 ek. só

elkészitése:
a sárgarépát fél cm- s karikára , a karfiolt kisebb rózsákra, a zellerlevelet kisebbre vágom fel.A káposztát is felszeletelem fél cm- sre.A sárga paprikát 1 / 2 -1 cm -s kockákra vágom.
7.5 dl -s üvegeket kifertőtlenités után gusztusosan megp...
2011-08-30 19:14:52
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
2009-07-10 17:49:01
Csülkös receptkönyv
... a fűszerpaprikával, a sóval és kevés vízzel állandó kevergetés közben addig főzzük, amíg a burgonya töredezni nem kezd. Ekkor belekeverjük az őrölt köménymagot, a finomra vágott zellerlevelet, valamint kevés pörköltlevet a csülök párolólevéből. Az egészet lefedjük, és a tűzről levéve 15 percig hagyjuk saját gőzében párolódni. A réteslapot vizezett konyharuhán szétnyitjuk, a burg...
2009-05-19 18:45:11
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
2008-12-01 23:35:02
Fõételek
... borsozd. A jól eldolgozott masszát töltsd a paprikákba. (Ha nagyon szorosan tömöd, főzés közben a megdagadó rizs felrepeszti a paprikát.) A paradicsompüréhez adj egy liter vizet, sót, a zellerlevelet, majd forrald fel, s ebben a lében - lassú tűzön, fedő alatt - főzd puhára a megtöltött paprikákat. Közben a lisztből és az olajból készíts világos rántást. A kész gombócokat emeld ki...
2008-11-29 17:16:59
Levesek
... őrölt fehér bors, pirospaprika, só

A vékony szeletekre vágott póréhagymát a vajban megpároljuk. Hozzáadjuk a keskeny csíkokra vágott zellert és az apróra darabolt zellerlevelet. Amikor a zeller félig megpuhult, beletesszük a csíkokra vágott paprikát. Sóval, borssal, pirospaprikával fûszerezzük, és felengedjük 3 dl vízzel. Ha felforrt, hozzáöntjük a tejet, röv...
2008-11-29 17:16:12
1 
Címkék: Magyar Recepttár, Barangolás Nagy-Magyarországon, karfiolt kisebb, zellerlevelet kisebbre, sárga paprikát, burgonya töredezni, őrölt köménymagot, finomra vágott, csülök párolólevéből, egészet lefedjük, tűzről levéve, réteslapot vizezett, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, megdagadó rizs, liter vizet, megtöltött paprikákat, olajból készíts, kész gombócokat, vékony szeletekre, vajban megpároljuk, keskeny csíkokra, apróra darabolt, zeller félig, csíkokra vágott, fűszerpaprikával, kifertőtlenités, tartalomjegyzék, pirospaprikával, magyarországon, hozzávetőleges, arányeltolódás, nagyságrenddel, zellerlevelet, párolólevéből, felszeletelem, belekeverjük, pörköltlevet, pirospaprika, táplálkozóké, felöntőléhez, megszokásnak, felengedjük, receptkönyv, gusztusosan, ínyenceknek, felrepeszti, póréhagymát, megpároljuk, eldolgozott, természetes, konyharuhán, beletesszük, köménymagot, szétnyitjuk, elkészitése,
© 2013 TVN.HU Kft.